Willowbank Exterior 1
/Posted by: admin_fasciato
We were appointed to transform this semi-detached house in a village in Cheshire to create a shared kitchen dining space flowing into a family room. The existing rear extensions and outhouses were removed to make...
Top Mill Cottage 1
/Posted by: admin_fasciato
Top Mill Cottage is a new timber framed house on the site of a former mill.  The house is largely open plan to the ground floor with a living room and kitchen/family room based...
P 188
/Posted by: admin_fasciato
Our client’s brief was for the total transformation of the existing building from a rundown pub into a stylish restaurant and bar.  Their requirement was for an outstanding, modern and striking design. Our involvement, as...
1209
/Posted by: admin_fasciato
Working with a traditional Victorian house our client’s brief was to create a modern and open interior that would serve the dual function of house and office. The extension is flooded with light through...
Langley Vale Entrance
/Posted by: admin_fasciato
The brief for this visitor centre for the new Langley Vale Memorial Woodland was to provide facilities for the 180,000 visitors expected to pass through the site each year. The hub provides a exhibition...
Bridge from entrance
/Posted by: admin_fasciato
Fasciato Architects were commissioned to considerably extend Newlands in Didsbury, one of only two houses designed and built in 1965 by the noted Modernist architect Peter Womersley The original house was a single storey building...
P 030
/Posted by: admin_fasciato
Situated in Millennium Square between two of Sheffield’s most popular public spaces, the Peace Gardens and Winter Garden, the Piccolino Restaurant is in a new building facing St Paul’s Place forming a key component...
Newlands Garden Room
/Posted by: admin_fasciato
Fasciato Architects were commissioned to considerably extend Newlands in Didsbury, one of only two houses designed and built in 1965 by the noted Modernist architect Peter Womersley In addition to the alterations to the main...
1014df-1024x680
/Posted by: admin_fasciato
Turning an earlier failed restaurant into the Alderley Bar & Grill made a significant impact to the thriving restaurant and bar scene in Alderley Edge. With its striking zinc plated staircase contrasted with the...
London Rd Reception
/Posted by: admin_fasciato
Our client’s brief was to restore and convert the upper storeys of a vacant and neglected Edwardian bank building in the historic setting of Alderley Edge to offices for a major finance company. Although...
HouseWilmslow3
/Posted by: admin_fasciato
For this award winning project, we were commissioned to alter and extend an early 20th Century house. This would take the form of a family and garden room, linked to the kitchen. We were...
IMG_0045 altered
/Posted by: admin_fasciato
As Architects and interior designers, we worked with the owners of the Albert’s Restaurant & Bar chain for their latest venue, Albert’s Restaurant & Bar in Worsley, Manchester, building on the reputation of previous...
Sanders House 1
/Posted by: admin_fasciato
Located on a steep south facing wooded hillside, Sanders House was extended and altered both to restore its original internal character of the original house and to create new cedar clad extensions. These comprise...
1143af-1024x720
/Posted by: admin_fasciato
The award winning Chester Piccolino situated in a commercial block built in the 1960s within a small square next to the medieval town wall. The design of the restaurant transformed the original featureless building...
Thoresway Internal
/Posted by: admin_fasciato
This project comprises a comprehensive redesign of an existing post war house in Cheshire, incorporating also a 2 storey extension and large family room extension. The design also included a sophisticated storage and display for...
P 042
/Posted by: admin_fasciato
Fasciato Architects were appointed to design the conversion of a range of visually very attractive barns, forming three sides of a cobbled stable yard, to six houses. As we considered it essential to maximise the...
1255bf-1024x685
/Posted by: admin_fasciato
Our client’s brief was to remodel and extend the large Edwardian house in order to accommodate their long term requirements, resulting in an innovative and unique design. A large family room was created by...
Hillside the plan
/Posted by: admin_fasciato
Situated on a steep hillside in Cheshire, the design of the new house was affected by both the topography of the site and the very onerous planning constraints imposed by the local planning authority. For...